Over Eline

Mijn loopbaan

Voor het uitgebreide verhaal kun je Linkedin even checken en wie ik persoonlijk ben lees je hieronder. Eerst in vogelvlucht mijn loopbaan: ik ging journalistiek (Utrecht / Ede) studeren omdat schrijven van jongsaf aan in mijn bloed zat en ik een heel glamoureus beeld had van journalist zijn in New York. Gaandeweg mijn studie veranderde dat beeld en wilde ik heel graag iets doen met mijn passie voor tijdschriften. Ik ging stage lopen bij Red Magazine op de grachtengordel in Amsterdam en bij Youth for Christ in een oud pand in Driebergen. Twee verschillende werelden, allebei in mij verenigd. Na mijn studie bleef ik bij YfC werken als communicatiemedewerker. Als snel verwisselde ik dat voor een baan als meidenwerker in een achterstandswijk.

Als tienermeisje in een jongensgezin miste ik vaak een grote zus die me aan de hand nam en toen ik na mijn studie namens Youth for Christ een meidenhuis oprichtte in een achterstandsbuurt, zag ik dat de meiden daar precies hetzelfde misten. Het idee voor Huis van Belle was geboren. Ik startte een online community die al snel uitgroeide tot wat het vandaag de dag is (50.000 bezoekers per maand) en twee jaar na de start realiseerde ik ook mijn droom: het eerste christelijke meidentijdschrift in Nederland. Belle heeft inmiddels bijna 3000 abonnees en bestaat vier jaar. Tussen het meidenhuis en Huis van Belle werkte ik als communicatieadviseur bij een bureau en was brandmanager bij een uitgeverij waar ik het online concept puurvandaag.nl opzette. Ik schrijf ook af en toe voor tijdschriften en spreek tijdens diensten en conferenties en geef gastlessen en workshops over ondernemerschap en social media. Ik deed door deze jobs en het opzetten van een grote online community veel ervaring op met pr, social media, branding, contentstrategie en uitgeven.

Mijn persoonlijke leven

Regelmatig denk ik: ‘Heb ik dat écht gezegd?’ Flapuit is dan ook wel een omschrijving die bij me past, hoewel ik liever spontaan zeg. Maar ja, dat zegt iedereen…Dit is dus een typisch vrouwelijke zin. Ik heb lang geprobeerd bepaalde eigenschappen van mezelf te ‘downsizen': minder aanwezig proberen te zijn in een groep, niet altijd het voortouw nemen, proberen op de rem te trappen als mijn gedachten sneller gaan dan de ander, niet alles eruit flappen…tot ik me realiseerde dat ik mezelf aan het ontkennen was. Hoe ik gemaakt ben. En dat kan niet de bedoeling zijn. Dus hier komt het lijstje, van mijn krachten (die natuurlijk ook weleens mijn valkuilen zijn ;):

WEB-EH-Instagram-quotes-01

Girlboss

Ik heb lef en ben niet bang om sprongen te wagen. Ik denk snel, vaak sneller dan anderen en dat hoor je want ik praat ook snel. Ik zeg vaak wat ik denk maar soms durf ik dat ook niet omdat ik bang ben wat anderen vinden maar dat geloven mensen nooit. Ik heb een creatieve geest die altijd en overal kansen ziet. Ik hoor altijd ja ook als er nee wordt gezegd. Ik geloof gewoon niet dat dingen niet kunnen.  Ik ben van de details en zie ook veel maar over details praten vind ik vervelend. Ik vind het jammer dat veel vrouwen en meiden zich door allerlei onzekerheden of omstandigheden laten tegenhouden om het beste uit zichzelf te halen en heb er mijn missie van gemaakt daar iets aan te doen.

orloffbank

Huisje boompje beestje

Ik ben getrouwd en recent verhuisd van twintig hoog in de stad naar een boerderijtje op het platteland. Ik moet nog vriendschap sluiten met de haan maar met de kippen en het konijn heb ik een goede verstandhouding. Ik wandel veel om mijn drukke hoofd tot rust te laten komen en met God te praten. Ik hou niet van gezemel en getut en ook niet van knutselen maar vind het dan wel weer heel fijn om mijn huis gezellig te maken en een groentesoepje te horen pruttelen op het vuur en tijd door te brengen met vrienden. Ik heb geen hobby’s maar wel projectjes zoals mijn complete kledingkast via marktplaats verkopen en een moestuin. Ik verdiep me graag in duurzaamheid, ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en biografieën van mensen.

WEB-EH-Instagram-quotes-02

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur even een mailtje, vind ik leuk! En volg me op twitter en instagram want daar post ik regelmatig updates en linkjes naar interessante blogs!

Foto's: Annemieke Heller